График с определени часове, в които да пазаруват само възрастни хора

...
График с определени часове, в които да пазаруват само възрастни хора
Коментари Харесай

Вечерен час за цялата страна и пълна карантина за възрастните поиска Лекарският съюз

График с избрани часове, в които да пазаруват само възрастни хора се разисква за въвеждане като мярка против разпространяването на ковид. Магазините да обслужват единствено пенсионери заран, от 5.00 до 8.00 часа и по-късно да се прибират хората по къщите и да си стоят там, изясни следващата нова мярка министър председателят Борисов при посещаване в завода за Интендантското обслужване в Калофер, където се шияаг защитни дрехи по незабавна поръчка от страната. Междувременно от Българския лекарски съюз излязоха с позиция, в която се упорства да се наложи цялостна карантина на възрастните хора и да се вкара наложителен вечерен час на територията на цялата страна. Това оповестиха от пресслужбата на съсловната организация.

За да се ограничи разпространяването на ковид е належащо и да се ограничи придвижването сред градовете без основателна причина, допълниха още от БЛС. Оттам прецизират, че предложенията са поради сигнали от цялата страна за неспазване на въведените ограничавания.

Разпоредено е на органите на Министерство на вътрешните работи да обикалят паркове и градинки и да приканват хората да не се събират навън, а да си стоят у дома е друга заповед, заяви още Борисов при визитата си в Калофер през днешния ден. На полицията е обещано и право на регионално ниво да ревизира кой накъде отива с персоналния си автомобил.

Блокираме износа на аналгин, хинин и всички останали хининови медикаменти, изясни още Борисов на съпътстващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. Във фармацията се вкарват изключителни ограничения, с цел да бъдат създадени още от тези лекарства.

Военните стартират учения за разполагане на военнополеви лечебни заведения. Първото такова обучение е зала Арена Армеец, където могат да се разпрострат до 500 кревати, рапортува на Борисов началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. В запаса армията има 15 000 кревати за военнополеви лечебни заведения, добави той и удостовери, че има подготвеност да се проведат такива учения и в други огромни спортни зали в страната.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР